Minor Consultancy

STAGE & MINOR

Leren door te doen!

Ben jij geïnteresseerd om samen te werken met studenten van verschillende opleidingen voor echte opdrachtgevers onder begeleiding van professionals en vakdocenten? Dan is een stage of minor bij Fontys Consultancy echt iets voor jou!

 

Wanneer je een (afstudeer)stage of minor volgt bij Fontys Consultancy, maak je deel uit van een team van studenten van verschillende opleidingen, zoals (Technische) Bedrijfskunde, Commerciële Economie, (Internationale) Communicatie, Finance & Control, Finance, Tax & Advice, Human Resource Management (HRM) en Ondernemerschap & Retail Management. Natuurlijk is er ook ruimte voor andere studies, voor elke studie kijken we naar een passend vraagstuk. 

 

Door te werken in een gevarieerd team met iedereen zijn eigen expertises en kennis, kan je veel van elkaar leren en samen tot het beste resultaat kan komen.


STUDENTEN ERVARINGEN

Lees en bekijk ervaringen van onze oud consultants!

Bas Verhoeven - Klantmanager

Opleiding: Technische Bedrijfskunde / Sep. 2023 - Feb. 2024 / Minor op Strijp-S

"Het werken binnen een adviesbureau heeft mijn inzicht in het bedrijfsleven vergroot."


"Tijdens mijn minor bij Fontys Consultancy heb ik ontzettend veel geleerd. Elk project was een opdracht van een echt bedrijf waardoor we dus niet met fictieve casussen werkten. Gedurende de minor vervulde ik de rol van klantmanager. Hierbij lag mijn focus op het werven van nieuwe klanten en het onderhouden van solide klantrelaties. Ik heb verschillende marketing- en communicatieplannen opgesteld voor bedrijven zoals BKE Solutions, Eigen Huisstijl en Smart Floor. Daarnaast heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van een website voor een financieel adviesbureau. Het werken binnen een adviesbureau heeft mijn inzicht in het bedrijfsleven vergroot, waarbij ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden oppakt. Al met al was mijn tijd bij Fontys Consultancy heel leuk en enorm leerzaam."


Fee Halkes - Social media & Event team

Opleiding: Commerciële economie / Sep. 2023 - Feb. 2024 / Minor op Strijp-S

"Ik heb genoten van de dynamiek en interactie met medestudenten."


"Mijn minor bij Fontys Consultancy was een waardevolle en boeiende ervaring. De minor bood niet alleen een leerzame omgeving, maar gaf me ook de kans om het echte werkveld te verkennen. Gedurende mijn tijd hier heb ik niet alleen veel geleerd, maar ook heb ik genoten van de dynamiek en interactie met medestudenten. Het proeven van het echte werkveld maakte de minor voor mij erg interessant. Het is een aanrader voor iedereen die wil ontdekken wat consultancy te bieden heeft!"


Jurgen Kalkers - Systeembeheer

Opleiding: ICT / Sep. 2023 - Feb. 2024 / Minor op Strijp-S

"Het heeft me geholpen mijn sociale vaardigheden te verbeteren en me voor te bereiden op een veelzijdige carrière in consultancy en het starten van mijn eigen bedrijf."


"Als software engineer met een passie voor technologie, besloot ik me aan te sluiten bij Fontys Consultancy om mijn horizon te verbreden. Mijn IT-achtergrond bood me een uniek voordeel en stelde me in staat om praktische bijdragen te leveren aan de team, zoals het opzetten van project- en klantbeheer, evenals het ontwikkelen van een mailboxbeheertool(mijn interne taak). De diversiteit van studenten van verschillende achtergronden, zoals finance en bedrijfskunde, gaf me waardevolle inzichten in multidisciplinair denken en samenwerken. Bovendien heeft Fontys Consultancy me de kans geboden om klantcontact te ervaren, wat van onschatbare waarde zal zijn als ik mijn eigen bedrijf wil starten in de toekomst. Fontys Consultancy is de ideale plek als je een IT-achtergrond hebt en consultancy wilt ontdekken. Het heeft me geholpen mijn sociale vaardigheden te verbeteren en me voor te bereiden op een veelzijdige carrière in consultancy en het starten van mijn eigen bedrijf. Kortom, Fontys Consultancy is de juiste keuze als je wilt ontdekken hoe je jouw achtergrond kunt benutten in de wereld van consultancy en een solide basis wilt leggen voor het starten van je eigen bedrijf!"ERVAAR HET ZELF!

Wil je een idee krijgen van hoe het is om te werken bij Fontys Consultancy? Meld je dan aan voor een persoonlijke meeloopdag!


Video's